Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Mobilní společnost LG představila nový telefon V20, konkurenta iPhonu

Společnost LG představila nový telefon V20
Společnost LG představila nový telefon V20
Foto: YouTube

Soul - LG Electronics dnes představil nový chytrý telefon V20, který bude na trhu soupeřit například s přístroji iPhone od americké firmy Apple.

Jihokorejský výrobce elektroniky doufá, že V20 pomůže jeho ztrátové divizi mobilních telefonů k obratu v hospodaření.

Nový přístroj je vybaven displejem s úhlopříčkou 5,7 palce (14,5 centimetru), má kovový plášť a vyměnitelnou baterii. Telefon mimo jiné disponuje vylepšeným zvukovým systémem, na kterém LG spolupracovala s dánským výrobcem audiotechniky Bang & Olufsen.

LG uvedla, že na konci září začne telefon V20 prodávat v Jižní Koreji. Podrobnosti o ceně a termínech vstupu telefonu na další trhy společnost zatím neposkytla.

Před zhruba pěti měsíci LG uvedla na trh telefon G5, jehož odbyt však kvůli výrobním problémům a ostré konkurenci zaostal za očekáváním.

LG předvedla telefon V20 ve stejný den, kdy by měl Apple představit novou generaci telefonu iPhone s pořadovým číslem sedm. Ten již patrně nebude vybaven tradičním konektorem pro připojení sluchátek.

Témata:  LG mobily ekonomika

Související

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy