Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo koupí Twitter? Zájem projevilo několik firem

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

San Francisco - Americká společnost Twitter by už brzy mohla dostat oficiální nabídku na převzetí, zájem o ni projevilo několik velkých technologických podniků. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedl server finanční televize CNBC. Cena akcií Twitteru po zprávě vzrostla o více než 15 procent.

Mezi potenciální zájemce patří Google či technologická společnost Salesforce. Podle jednoho ze zdrojů nabírají jednání na intenzitě a mohla by ještě do konce roku vyústit v dohodu o převzetí. Vedení Twitteru by prý dohody rádo dosáhlo.

Twitter nabízí bezplatnou službu, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy. Firma se nyní potýká s intenzivnější konkurencí ze strany rychle rostoucích rivalů, jako jsou služby Snapchat a Instagram.

Tržby Twitteru se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 20 procent na 602 milionů dolarů (14,5 miliardy Kč), a zaznamenaly tak nejslabší nárůst od vstupu firmy na burzu před téměř třemi lety.

Témata:  X (dříve Twitter) Google internet

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy