Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tloustnete a nevíte proč? Odpověď je jednoduchá, ale nehezká

obezita
obezita
Foto: Pixabay

Praha - Věděli jste, že v těle dospělého člověka se může nacházet 8 - 15 kg „střevního odpadu“, které člověk nosí po celý život? Jedná se o tak zvané výkalové kameny. Lákavé, že? To ale není vše.

Nejčastěji po 40. roce života je tlusté střevo dospělého člověka natolik plné kamenů, že vytlačuje ze svých míst ostatní orgány, které jsou takovou měrou oslabené, že mají sklon onemocnět.

Vyhnout se tomu dost dobře nelze, jelikož se předpokládá, že nežijete ze vzduchu. Tlusté střevo je jakýsi květináč a trávená strava dobře pohnojená půda. Ale co s pokrmem, který se nezpracuje? Logicky se lepí na stěny střeva a tvoří ony kameny. Obezita je tedy jen výsledný efekt nemocného těla.

Co ale s tím? Jak z toho ven? První stupeň je zdravá strava. Pokud omezíte umělé cukry, lepek a mléčné výrobky, máte skvěle našlápnuto. Půsty, či různé detoxikační „diety" jsou také trefa do černého.

Dalším bodem na vašem pomyslném seznamu by měla být konzumace bylinných čajů, které mohou odstranit střevní parazity z těla ven – tato kůra se doporučuje provádět jednou za rok. A v neposlední řadě nepodceňujte pitný režim.

Témata:  obezita hubnutí, zdraví, nadváha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy