reklama

Společnosti Hillstone Networks, PAN Networks a PROFIcomms otevírají kobrandovanou vzdělávací a výzkumnou bezpečnostní laboratoř, jejímž úkolem je podpořit výzkum, inovace a vzdělávání na VUT v Brně.

Společnost Hillstone Networks, přední poskytovatel síťových bezpečnostních řešení, dnes oznámila, že ve spolupráci se společnostmi PAN Networks, hlavním strategickým distributorem v Evropě a PROFIcomms, distributorem s přidanou hodnotou pro Českou republiku a Slovensko, s pomocí vybavení, které darovala společnost Hillstone, vybuduje vzdělávací a výzkumnou bezpečnostní laboratoř na Vysokém učení technickém v Brně. Kobrandovaná vzdělávací a výzkumná bezpečnostní laboratoř nejen usnadní kulturní porozumění, ale rovněž umožní technologický pokrok a výzkum v oblasti kybernetické bezpečnosti.

"Jsme velmi hrdí na to, že jsme součástí tohoto programu, který naučí studenty, jak pomáhat podporovat pokročilý vědecký a technologický výzkum společně s akademickou organizací, která je známá svými mezinárodními výzkumnými projekty a smlouvami," řekl Lingling Zhang, viceprezident produktového managementu a marketingu společnosti Hillstone Networks.

Kobrandovaná bezpečnostní laboratoř bude podporovat následující činnosti:

•Vzdělávání - zapojení do školení a rozvoj aktivit v oblasti kybernetické bezpečnosti.

•Výzkum - usnadnění a řízení výzkumu a vývoje.

•Sociální a kulturní angažovanost - posilování a rozvoj sociálních a kulturních kontaktů a porozumění.

"Vysoké učení technické v Brně má dlouhodobou vizi a pověst průkopníka v oblasti inženýrství, technologie a vědeckého výzkumu. Jsme velmi rádi, že můžeme ve spolupráci se společnostmi Hillstone, PAN Networks a PROFIcomms vybudovat vzdělávací a výzkumnou bezpečnostní laboratoř, ve které se mohou naši zaměstnanci a studenti zapojit do podpory pokroku v oblasti kybernetické bezpečnosti," řekla paní Dědková, děkanka Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií na Vysokém učení technickém v Brně.

Kobrandovaná laboratoř se stane novým domovem pro čtyři systémy Next-Gen Firewall (NGFW) společnosti Hillstone Networks, spolu s několika licencemi pro špičkové řešení zabezpečení virtualizovaných sítí Cloud Edge, založené na platformě Hillstone NGFW. Hillstone Cloud Edge řeší bezpečnostní mezery ve virtualizovaných a cloudových aplikacích, a poskytuje kompletní virtuální firewallové řešení, které je k dispozici v podobě softwarového nástroje. Hillstone Cloud Edge nabízí kromě základních funkcí firewallu také pokročilé bezpečnostní služby prostřednictvím vrstvy 2 až 7. Lze jej nasadit prostřednictvím platforem Cloud Management Platforms (CMP) metodou "Firewall jako služba" pro řešení vícenásobného pronájmu ve virtuálním prostředí.

"Díky svým inovativním a uznávaným technologickým řešením je společnost Hillstone Networks ideálním partnerem pro otevření vzdělávací a technologické laboratoře na našem trhu," řekl pan Cupák, generální ředitel společnosti PAN Networks. "Tato spolupráce bude vzdělávat nové inženýry a připraví je pro obor IT bezpečnosti."

"Úkolem společnosti PROFIcomms v této spolupráci je spojit oblast aplikace bezpečnostních IT technologií s výzkumem, vývojem a vzděláváním. Rostoucí význam IT a komunikačních systémů a jejich pronikání do nejvyšších strategických úrovní společnosti z nich dělá stále atraktivnější cíle pro IT kriminalitu a terorismus. Variabilita struktur, které je nutno chránit, a rostoucí vynalézavost hrozeb, vyžadují ochranu osobních údajů přizpůsobenou na míru. Jedná se o oblast, kde může úzké propojení výzkumu a vývoje s bezpečnostními úkoly každodenního života přinést rychlou reakci bezpečnostních technologií na výzvy, kterým toto odvětví čelí. To výrazně pomáhá zvýšit dopad unikátních bezpečnostních řešení dodávaných společností Hillstone," uvedl pan Urban, generální ředitel PROFIcomms.

Provoz kobrandované laboratoře bude zahájen 8. listopadu 2016. Jejím jediným cílem bude poskytovat vzdělávání a řídit akademický výzkum v oblasti kybernetické bezpečnosti v rámci skupiny pokročilé kybernetické bezpečnosti na univerzitě.