Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jihokorejský Samsung prodává telefon se součástkami z Galaxy Note 7

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Samsung

Soul - Jihokorejský Samsung Electronics uvede na trh mobilní telefon Note Fan Edition, který využívá součástky z přístrojů Galaxy Note 7. Ty musel přitom loni stáhnout kvůli problémům s bateriemi.

Telefon se v pátek začne prodávat v Jižní Koreji. Přístroj podle firmy "minimalizuje ekologický dopad" problémů s Galaxy Note 7. Ekologové na firmu tlačili, aby součástky ze stažených přístrojů znovu využila.

Telefon bude stát zhruba 700.000 wonů (asi 14.000 Kč), takže bude asi o 30 procent levnější než Galaxy Note 7, poznamenal zpravodajský server BBC. Nabídka bude omezená na 400.000 přístrojů, ohledně prodeje telefonu v zahraničí bude rozhodnuto později.

Nový telefon bude mít baterii s kapacitou 3200 miliampérhodin (mAh), která podle firmy prošla přísnými bezpečnostními testy. Galaxy Note 7 byl vybaven baterií s kapacitou 3500 mAh.

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh loni v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone od americké společnosti Apple. Po několika dnech od zahájení prodeje se však začaly na sociálních sítích objevovat obrázky ohořelých přístrojů.

Témata:  Samsung Jižní Korea mobily

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy