Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Masivní únik dat. 50 milionů účtů Facebooku mohlo být zneužito

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Společnost Facebook dnes oznámila, že kvůli bezpečnostní chybě bylo ohroženo téměř 50 milionů účtů na stejnojmenné sociální síti.

Útočníci se tak mohli dostat k účtům uživatelů facebooku, převzít nad nimi kontrolu a zneužít informace, které tam mají. Zatím nicméně probíhá vyšetřování, takže není jasné, zda k tomu v nějakém případě došlo, citovaly světové tiskové agentury z prohlášení společnosti.

"Zatím jsme teprve zahájili vyšetřování a musíme zjistit, zda byly tyto účty zneužity nebo zda se (pachatelé) dostali k nějakým informacím," uvedla společnost Facebook. Ohrožení účtů bylo odhaleno tento týden v úterý a společnost již informovala policii.

Více než 90 milionů uživatelů facebooku bylo v této souvislosti donuceno odhlásit se dnes ráno z bezpečnostních důvodů ze svých účtů. Bezpečnostní chyba již byla opravena, uvedl Guy Rosen, která má ve společnosti bezpečnost účtů na starosti.

Témata:  Facebook internet

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy