reklama

„Na CES se představuje každá významná inovace, každé řešení, které může ovlivnit globální problémy a zlepšit život kolem nás,“ řekl Gary Shapiro, prezident a CEO Spotřební technologické asociace (CTA). „CES je o nadšení, kreativních nápadech a nových příležitostech pro byznys, to z něj dělá tu nejvýznamnější světovou technologickou událost roku.“ 

„Každá firma, která chce uspět, se dnes musí zabývat technologií,“ dodala Karen Chupka, výkonná ředitelka CES. „Na CES 2019 to potvrdily společnosti jako Procter & Gamble, John Deere nebo Raytheon.“

Klíčové přednášky CES 2019 prezentovali špičkoví odborníci z firem jako AMD, AT&T Communications, IBM, LG a Verizon. CTA představila svůj žebříček pro rok 2019, ve kterém hodnotí země podle přístupu k inovacím (International Innovation Scorecard) a oznámila investici ve výši 10 milionů USD do fondů, které se zaměřují na podporu inovativních start-upů žen a minorit. CTA také uvedla nejnovější knihu Garyho Shapira Ninja Future zaměřenou na dovednosti, které jsou potřeba pro přežití firem v rychle se měnících podmínkách.

Na CES se také prezentoval kompletní ekosystém 5G. Konkrétně vliv tohoto standardu na dopravu, virtuální realitu, sport a zdraví. „5G změní úplně všechno – a půjde o mnohem dramatičtější změny než ty, které si spojujeme s nástupem bezdrátových technologií,“ komentoval to Hans Vestberg, CEO telekomunikačního giganta Verizon.

Dalším přelomovým trendem je umělá inteligence, která postupně zasáhne každý aspekt našeho života. Umělá inteligence způsobí, že z dat se stane „nejvzácnější komodita na světě“, prohlásila prezidentka a CEO společnosti IBM Ginni Rometty. Praktické využití umělé inteligence a technologie blockchain v byznyse na letošním CES odprezentovali Ed Bastian, CEO letecké společnosti Delta a Charles Redfield z obchodního řetězce Walmart.