Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli chytrým telefonům přicházejí lidé o práci: Microsoft propustí dalších 2850 zaměstnanců

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: EuroZprávy.cz

San Francisco - Už v květnu Microsoft oznámil, že v divizi chytrých telefonů zruší 1850 pracovních míst, převážně ve Finsku. To byl ale jen začátek. Softwarový gigant dnes uvedl, že propustí dalších 2850 zaměstnanců.

2850 zaměstnanců je zhruba 2,5 procenta celkové pracovní síly firmy. Propouštění se dotkne hlavně problémových aktivit v oblasti chytrých telefonů, uvedla dnes mluvčí společnosti. Firma tentokrát neupřesnila, kterých geografických oblastí se propuštění dotkne.

Microsoft v roce 2014 koupil výrobu mobilních telefonů finské firmy Nokia za zhruba 7,2 miliardy dolarů (175,7 miliardy Kč) ve snaze napadnout vedoucí postavení firem Apple a Samsung Electronics. Loni v létě pak oznámil, že v divizi výroby telefonů zruší 7800 pracovních míst a odepíše majetek v hodnotě kolem 7,6 miliardy dolarů.

Microsoft měl na konci června zhruba 114.000 zaměstnanců. Firma na počátku tohoto měsíce uvedla, že její příjmy za loňský fiskální rok klesly o devět procent. Čistý zisk se však za rok do konce června zvýšil o 38 procent díky omezení neziskových operací.

Témata:  Microsoft propouštění ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy