Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý průmysl hlásí nejhorší výsledky za dva roky

Průmyslový smog
Průmyslový smog
Foto: www.stodolni-ostrava.cz

Berlín - Analytici počítali s růstem v německé průmyslové výrobě v rozsahu 0,2 procenta, realita je ale mnohem horší. Spolkové ministerstvo hospodářství dnes oznámilo pokles o 1,5 procenta.

Průmyslová výroba v Německu klesá nejprudším tempem za téměř dva roky. "Podniky v průmyslovém sektoru nadále zaujímají vyčkávací přístup kvůli slabosti světových exportních trhů," uvedlo ministerstvo. Opravilo nicméně tempo červnového růstu průmyslové výroby na 1,1 procenta z původně ohlášených 0,8 procenta.

Produkce samotného zpracovatelského sektoru se v červenci propadla o 2,3 procenta. Tento pokles byl pouze zčásti kompenzován růstem ve stavebnictví a energetice, napsala agentura Reuters.

Ve druhém kvartálu tempo růstu německé ekonomiky zpomalilo na 0,4 procenta z 0,7 procenta v předchozích třech měsících. Německá ekonomika je největší v Evropě a je na ní závislá i řada českých podniků.

Témata:  průmysl Německo ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy