Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zájem o značku VW po skandálu opět roste

Volkswagen
Volkswagen
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Wolfsburg - Volkswagenu, který se již rok potýká s dopady emisního skandálu Dieselgate, se v srpnu meziročně zvýšil odbyt o 6,3 procenta na 759.400 vozů.

Vyplývá to z údajů, které dnes firma zveřejnila na svých internetových stránkách. Odbyt skupiny Volkswagen se tak vrátil k růstu po červencovém poklesu o 0,6 procenta. Za oživením prodeje stála silnější poptávka v Číně a Evropě.

Volkswagen řeší skandál kolem manipulace s testy emisí naftových vozů. Za prvních osm měsíců letošního roku nicméně celkový odbyt německého koncernu meziročně stoupl o 1,8 procenta na 6,663 milionu vozů.

Volkswagen dnes uvedl, že prodej hlavní značky VW se v srpnu meziročně zvýšil o téměř pět procent na 453.200 vozů po zhruba dvouprocentním poklesu v předchozím měsíci. Za prvních osm měsíců letošního roku však odbyt značky VW meziročně klesl o 0,2 procenta na 3,827 milionu vozů.

Česká divize Škoda Auto již v úterý oznámila, že v srpnu zvýšila prodej meziročně o 14,2 procenta na 80.700 vozů.

Témata:  Volkswagen automobilový průmysl ekonomika

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy