Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Raiffeisen Bank bude pokračovat ve fúzi s mateřskou společností RZB

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň - Rakouská Raiffeisen Bank International (RBI) a její mateřská společnost Raiffeisen Zentralbank (RZB) budou pokračovat s navrhovanou fúzí. Jejím cílem je posílení kapitálových rezerv RZB a zlepšení efektivity, oznámily dnes firmy.

Hůře než obě banky Raiffeisen dopadly v zátěžových testech 51 významných evropských bank jen italská Monte dei Paschi di Siena a irská Allied Irish Banks. Výsledky testů byly zveřejněny v červenci a obě rakouské banky pak byly nuceny jednat.Podle dohodnutého plánu, který musí ještě v lednu schválit akcionáři, se mateřská RZB spojí s RBI, která se specializuje na střední a východní Evropu. S akciemi nové banky se bude nadále obchodovat na burze, objem akcií se ale sníží na 34,6 procenta až 35,7 procenta ze současných 39,2 procenta.

Ukazatel kapitálové přiměřenost označovaný jako Tier 1, tedy poměr základního jmění k rizikově váženým aktivům, má činit 11,3 procenta, uvedla agentura Reuters.

Témata:  Raiffeisenbank

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy