Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý průmysl v potížích. Díky migrantům naopak roste stavebnictví

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Facebook

Berlín - Průmyslová výroba v Německu zaznamenala nejprudší pokles za více než dva roky, když se v září meziměsíčně propadla o 1,8 procenta. Analytici počítali v průměru s poklesem o 0,5 procenta.

Za celé třetí čtvrtletí průmyslová výroba v Německu stoupla o 0,3 procenta, a to za přispění silného růstu ve stavebním sektoru. Vyplývá to z dnešních údajů německého ministerstva hospodářství.

Poptávka po nemovitostech v Německu roste díky dobrým podmínkám na trhu práce a rekordně nízkým nákladům na půjčky. Stavebnictví těží i z růstu státních výdajů na sociální bydlení, za kterým stojí příliv migrantů.

Německá vláda minulý měsíc zvýšila odhad letošního růstu domácí ekonomiky na 1,8 procenta. Původně předpokládala 1,7 procenta. Německo by tak mělo vykázat nejsilnější růst za posledních pět let.

Témata:  Německo průmysl ekonomika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy