Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Devizové rezervy ČNB na konci listopadu stouply o 1,8 miliardy

ČNB
ČNB
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Devizové rezervy České národní banky ke konci listopadu vzrostly proti říjnu o 1,8 miliardy eur na 80,3 miliardy eur.

Zvýšily se také v korunovém vyjádření, v dolarovém klesly. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila ČNB.

V korunách devizové rezervy v listopadu stouply o téměř 52,2 miliardy na 2,173 bilionu korun. V dolarech se objem rezerv snížil o 541 milionů na 85,37 miliardy dolarů.

Meziročně se devizové rezervy v eurech zvýšily o 21,5 miliardy, v korunách o téměř 583 miliard a v dolarech o 23 miliard.

Z dnešních informací ČNB také vyplývá, že centrální banka pokračovala v intervencích proti posilování koruny. Na devizovém trhu v říjnu utratila za nákup eur zhruba 107 miliard korun, což je druhý nejvyšší objem za jeden měsíc od zahájení intervencí v listopadu 2013. Více utratila ČNB za intervence jen právě v listopadu před třemi lety.

Témata:  ČNB

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy