Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povánoční výprodeje začaly, e-shopům rostou tržby

Slevy, ilustrační fotografie
Slevy, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - K e-shopům se dnes k povánočním výprodejům přidaly i kammené obchody a tržby rostou. Ve srovnání s loňskem jsou zhruba o 10 procent vyšší. Hitem zůstávají mobilní telefony.

V Datartu budou výprodeje trvat do půlky ledna. Některé výrobky jsou zlevněné o více než 70 procent. "Procentuálně největší slevy nabízíme ve výprodejích na drobné produkty péče o tělo, konkrétně například holicí strojky se slevou 50 procent," řekla ČTK mluvčí Iva Pavlousková. Z prodejen podle ní zmizely během několika hodin hry pro Playstation 4 za necelých 100 korun.

Například e-shop Kasa.cz zlevnil po Vánocích o desítky procent a proti loňsku eviduje desetiprocentní růst obratu, rostou i hodnoty objednávek. "Například u televizí evidujeme nárůst přes 40 procent, u notebooků více než 50 procent. Například automatické pračky nebo sušičky se prodávají o 100 procent více," sdělil produktový manažer portálu Petr Štursa.

I další internetový obchod Alza.cz začal se slevami hned po Štědrém dnu. "Do nabídky jsme zahrnuli produkty napříč celým sortimentem, včetně vrácených dárků, o které je každoročně obrovský zájem," sdělil ředitel marketingu Karel Kučera.

Některé obchody spustí slevy později. Například Rohlik.cz chystá výprodej na začátek příštího roku.

Témata:  slevy e-shopy obchody

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy