Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi utratili v e-shopech v loňském roce téměř 100 miliard

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Asociace pro elektronickou komerci (APEK) spočítala, že Češi loni utratili v českých e-shopech 98 miliard korun, meziročně o 21 procent víc. Na rychlý růst on-line trhu ale nestíhají reagovat dopravci, kterým schází řidiči.

"Opravdu hodně úspěšný byl týden slev v období Black Friday. Během něj dosáhly celkové obraty téměř hodnot nejexponovanějšího předvánočního týdne," uvedl výkonný ředitel APEK Jan Vetyška.

O Vánocích se dařilo především prodejům hraček, sportovního vybavení či oblečení. "Celoročně nejvíce rostly on-line prodeje potravin," dodal Vetyška.

"Společnosti doručující balíky narazily na nedostatek řidičů a musely řešit velké problémy při dodání objednaného zboží. Věříme, že je to pro ně výzva pro rok 2017 a že letošní Vánoce dopadnou o dost lépe. Během Vánoc 2016, bohužel, panovala se službami některých dopravců nespokojenost jak mezi obchodníky, tak i zákazníky," uvedl Vetyška. APEK letos čeká u tržeb prolomení hranice 100 miliard korun. 

Témata:  e-shopy ekonomika dopravci tržby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy