Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se pustil do General Motors za výrobu aut v Mexiku. Vyhrožuje tvrdým protiopatřením

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Největší americká automobilka General Motors (GM) některé vozy Chevrolet Cruze vyrábí v Mexiku. To se nezamlouvá budoucímu prezidentovi USA Donaldu Trumpovi, který už pohrozil, že firmu zatíží vysokým clem.

Trump během své předvolební kampaně zdůrazňoval potřebu chránit americký průmysl před odlivem pracovních míst do zahraničí.

"General Motors posílá v Mexiku vyráběný model Chevy Cruze prodejcům v USA přes hranice bez poplatku. Buď budete vyrábět v USA, nebo budete na hranicích platit vysoký poplatek," napsal dnes Trump na twitteru.

Automobilka GM uvedla, že všechny sedany Chevrolet Cruze prodávané v USA vyrábí v montážní továrně ve městě Lordstown v americkém státě Ohio. Z Mexika firma podle svého mluvčího dováží pouze hatchbackovou verzi, která má na celkovém prodeji tohoto modelu jen malý podíl, uvedla agentura AP.

Témata:  Donald Trump General Motors automobilový průmysl

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy