Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo žádá o svolání modelů automobilky Fiat do servisů

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Německý ministr dopravy Alexander Dobrindt požaduje svolání některých modelů italsko-americké automobilky Fiat Chrysler. Informuje o tom německý list Bild am Sonntag.

Německo podle ministra již před několika měsíci sdělilo italským úřadům, že podle názoru německých odborníků automobilka v některých modelech využívá nezákonný systém pro manipulaci s emisemi.

"Fiat doposud odmítal spolupracovat na vyjasnění této záležitosti," řekl listu Dobrindt. Evropská komise by podle ministra měla zajistit, že budou svolány automobily značky Fiat Chrysler vybavené systémem pro manipulaci s emisemi.

Německý list WirtschaftsWoche již začátkem září uvedl, že německé ministerstvo dopravy automobilku Fiat Chrysler obvinilo z využívání nepřípustného systému pro manipulaci s emisemi naftových motorů.

Ministerstvo podle listu koncem loňského srpna zaslalo dopis s tímto obviněním Evropské komisi. Ta v pátek uvedla, že opakovaně žádala italské úřady o co nejrychlejší objasnění situace.

Témata:  Německo Fiat auto

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy