Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exguvernér ČNB Singer byl jmenován hlavním ekonomem Generali CEE Holdingu

Miroslav Singer, exguvernér ČNB
Miroslav Singer, exguvernér ČNB
Foto: ČNB

Praha - Bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer (48) byl jmenován do funkce ředitele institucionálních vztahů a hlavního ekonoma Generali CEE Holding. Ta patří mezi přední světové pojišťovny s předepsaným pojistným 74 miliard eur v roce 2015.

V budoucnu se též stane předsedou dozorčí rady České pojišťovny, člena skupiny Generali. ČTK to oznámil holding. Na Singerovo příští působení upozornil server Roklen24.

"Náš tým tímto posílí o respektovanou, zkušenou a mezinárodně uznávanou osobnost. Při očekávání mnoha regulatorních změn vidíme jasně potřebu posílit náš dialog s regulátory a zákonodárci. Jsem přesvědčen, že Singer bude v této oblasti pro naši skupinu velkým přínosem a díky jeho zkušenostem a podpoře bude Generali i nadále v rámci střední a východní Evropy prosperovat," uvedl generální ředitel Generali CEE Holdingu Luciano Cirina.

Skupina Generali zaujímá vedoucí postavení na trzích západní Evropy. Významnější pozici získává v Asii a také v regionu střední a východní Evropy. Skupina působí v deseti zemích regionu střední a východní Evropy prostřednictvím holdingové společnosti Generali CEE Holding.

Česká pojišťovna je největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem okolo 23 procent. Generali je s více než sedmiprocentním podílem na trhu v ČR čtvrtou největší pojišťovnou.

Témata:  Miroslav Singer Generali Group

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy