Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zisk Raiffeisenbank loni stoupl na 2,6 miliardy korun

Raiffeisenbank
Raiffeisenbank
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Raiffeisenbank loni stoupl čistý zisk meziročně o 2,6 procenta na 2,6 miliardy korun. Růst způsobily hlavně náklady na integraci retailového bankovnictví české Citibank. Majoritním akcionářem je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International.

Celková aktiva banky meziročně vzrostla o 29 procent na 318 miliard korun. "Naše celková aktiva v průběhu třetího čtvrtletí poprvé překonala hranici 300 miliard korun. Čistý zisk překonal předloňský rekord," komentoval výsledky generální ředitel Raiffeisenbank Igor Vida.

Celkové provozní výnosy banky vzrostly o 10,6 procenta především díky jednorázovému výnosu z prodeje činností souvisejících s akceptací platebních karet a prodeji akcií společnosti Visa Europe. Provozní náklady stouply o 20,5 procenta na 6,11 miliardy Kč.

Čisté úrokové výnosy meziročně vzrostly o tři procenta na 6,3 miliardy Kč. Čisté příjmy z poplatků meziročně klesly o 7,6 procenta na 1,69 miliardy Kč.

Objem poskytnutých úvěrů klientům se meziročně zvýšil o 13,2 procenta na 214 miliard Kč. Objem přijatých vkladů od klientů se meziročně zvýšil o 23,8 procenta na 227 miliard Kč.

Témata:  Raiffeisenbank banky ekonomika

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy