Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amazon otevře logistické centrum na Slovensku, plánuje vytvořit 3 tisíce míst

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Americký internetový gigant Amazon otevře na Slovensku nové logistické centrum. Firma chce v průběhu tří let vytvořit více než 1000 pracovních míst.

 Amazon oznámil investici na Slovensku v době, kdy si řada firem stěžuje na nedostatek kvalifikované pracovní síly. V okolí města Sereď má své závody několik velkých firem a míra nezaměstnanosti v regionu patří k nejnižším v zemi.

Amazon už v roce 2011 otevřel v Bratislavě centrum podpory prodeje, ve slovenské pobočce v současnosti zaměstnává přes 850 pracovníků.

Logistické centrum na ploše více než 60.000 metrů čtverečních hodlá Amazon otevřít ve třetím letošním čtvrtletí u města Sereď, které je asi 60 kilometrů od Bratislavy. Pracovníci centra budou vyřizovat nedoručené nebo vrácené zásilky.

"To, že budujeme naše logistické centrum na Slovensku dokazuje, jak moc investicím na tomto trhu věříme," uvedl viceprezident Amazonu pro Evropu Roy Perticucci v tiskové zprávě, kterou ČTK poskytla PR agentura SKPR Strategies.

Témata:  Amazon Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy