reklama

Populární je také elektronika pro běžce jako jsou sporttestery, které mimo jiné snímají tepovou frekvenci. Stále více lidí také využívá běžecké aplikace pro mobilní telefony. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci.

"Prodej běžeckého sortimentu se v poslední době zvýšil o desítky procent. Zájem je především o běžeckou obuv a doplňky," uvedla Natálie Marčenková z obchodů Hervis.

Podle Josefa Mecha z internetového obchodu Sportobchod.cz je meziroční nárůst poptávky kolem 40 procent. Nejprodávanější jsou běžecké boty. "V poslední době rostou prodeje 'chytrých' hodinek - sporttesterů s GPS a měřením tepové frekvence," dodal Mech. Expert Elektro uvádí, že velmi oblíbené jsou speciální čelenky se zabudovanými sluchátky, které se hodí i do chladnějšího počasí.

To, že běhání je trendem posledních let se projevuje také v prodejích běžeckého zboží na internetu. On-line se nakupují hlavně právě sporttestery. "Zájem o sporttestery významněji roste v období března a července. O toto zboží byl velký zájem taky před Vánoci, jednalo se tedy nejspíš o oblíbený dárek v rámci zvyšující se obliby tohoto sportu," uvedla obsahová manažerka srovnávače cen Heureka.cz Alexandra Čermáková.