Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obří platy v ČNB? Guvernér Rusnok si loni vydělal 3,2 milionu

Jiří Rusnok, guvernér ČNB
Jiří Rusnok, guvernér ČNB
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Guvernér České národní banky Jiří Rusnok si loni v centrální bance vydělal 3,17 milionu korun čistého. Viceguvernér Mojmír Hampl si přišel na 3,1 milionu korun čistého a druhý viceguvernér Vladimír Tomšík na zhruba tři miliony korun.

Bývalý guvernér ČNB Miroslav Singer, který v bance skončil v polovině loňského roku, měl čistý příjem 2,1 milionu korun. Noví členové rady Vohětch Benda a Tomáš Nidetzký měli čistou mzdu zhruba 1,3 milionu korun.

Centrální banka to uvedla ve své roční zprávě o výsledku hospodaření, kterou předložila poslancům.

Osobní náklady na všechny zaměstnance ČNB, které vedle mezd zahrnují i benefity nebo náklady na vzdělávání, si loni vyžádaly 1,4 miliardy korun, což byl zhruba sedmiprocentní meziroční nárůst. Nárůst nákladů vyplynul jak z výsledků kolektivního vyjednávání, tak i z postupného obsazování nových pracovních pozic. Počet zaměstnanců loni vzrostl o 13 na 1365.

Témata:  Jiří Rusnok Mojmír Hampl ČNB

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy