Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Siemensu klesl zisk o 63 procent. A to i přes vyšší příjmy a více objednávek

Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frankfurt nad Mohanem - Siemens hlásí ve fiskálním druhém čtvrtletí propad čistého zisku o 63 procent na 1,44 miliardy eur. Důvodem byl vysoký mimořádný zisk z prodeje majetku, který německý průmyslový kocern zaúčtoval ve srovnatelném období loňského roku.

Siemens působí i v Česku, kde patří mezi největší elektrotechnické firmy. Dodává technologie, produkty a služby v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií.

Siemens loni vykázal mimořádný zisk z prodeje některých svých aktivit ve výši tři miliardy eur. Analytici očekávali, že firma vykáže 1,1 miliardy eur.

Příjmy se za tři měsíce do konce března zvýšily o pět procent na 19 miliard eur. Hodnota nevyřízených objednávek stoupla o sedm procent na 22,3 miliardy eur.

Firmě pomohla hlavně nová zakázka pro elektrárny v Egyptě v hodnotě 3,1 miliardy eur. Hospodaření Siemensu rovněž podpořilo uvolnění sankcí vůči Íránu, které pomohlo hlavně elektrárenské a plynárenské divizi a vykompenzovalo nižší poptávku po velkých turbínách v Evropě.

Témata:  Siemens ekonomika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy