Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokles německého průmyslu byl v březnu mírnější

Průmysl
Průmysl
Foto: Pixmac

Berlín - Spolkové ministerstvo hospodářství dnes oznámilo, že průmyslová výroba v Německu v březnu klesla o 0,4 procenta, zatímco v únoru se o 1,8 procenta zvýšila. Důvodem je především propad v energetickém sektoru.

Pokles produkce byl ale mírnější, než očekávali analytici. Ti podle průzkumu agentury Reuters v průměru počítali s propadem o 0,6 procenta. Za celé první čtvrtletí se výroba zvýšila o 1,4 procenta.

Produkce v energetickém sektoru klesla o 2,5 procenta. Produkce zpracovatelského sektoru se snížila o 0,5 procenta, zatímco stavebnictví vykázalo nárůst o 1,5 procenta.

Loni se HDP Německa zvýšilo o 1,9 procenta, nejprudším tempem za pět let.  Německá vláda v dubnu zvýšila odhad letošního růstu ekonomiky na 1,5 procenta z dříve předpokládaných 1,4 procenta. Odhad růstu na příští rok ponechala beze změny na 1,6 procenta. Německá ekonomika je největší v Evropě a je na ní závislá i řada českých podniků. 

Témata:  Německo ekonomika průmysl

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy