Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Toyota podpoří japonský létajícího auta Skydrive

Toyota
Toyota
Foto: www.autoroad.cz

Tokio - Japonská Toyota poskytne 40 milionů jenů (8,6 milionu Kč) skupině Cartivator, která vyvíjí létající vůz nazvaný Skydrive. Ten využívá technologii dronů, má tři kola a čtyři rotory.

Tvůrci označují Skydrive za nejmenší létající vůz na světě a doufají, že zapálí olympijský oheň na letních olympijských hrách v Tokiu v roce 2020.

Skydrive měří 2,9 metru krát 1,3 metru. Plánovanou nejvyšší rychlost má 100 kilometrů v hodině a létat má zhruba deset metrů nad zemí. Na jeho vývoji pracuje tým 30 dobrovolníků.

Vývoj vozu byl zatím financován formou crowdfundingu, což je způsob financování, při kterém větší počet jednotlivců přispívá k potřebné částce menším obnosem peněz.

Výrobě létajícího auta se věnují firmy také z USA, Německa či Nizozemska. Minulý měsíc představili létající auto na Slovenska.

Témata:  létající automobily Toyota Japonsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy