Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poradenská společnost Broker Consulting dostala od ČNB pokutu 800.000 Kč

Česká národní banka
Česká národní banka
Foto: ČNB

Praha - Poradenská společnost Broker Consulting dostala na konci července od České národní banky pokutu ve výší 800 tisíc korun. Letos zatím nejvyšší pokutu tři miliony korun ČNB uložila brněnskému obchodníkovi s cennými papíry E&S Investments. 

Společnost podle centrální banky v minulých letech před klienty tajila některé informace o inkasovaných provizích a neevidovala správně pokyny svých klientů, uvedl server E15.cz. ČNB uvádí, že mezi lety 2013 a 2015 porušila několik paragrafů zákona o podnikání na kapitálovém trhu, napsal server. Za to jí mohla centrální banka uložit pokutu až 20 milionů korun.

Podle firmy byla pochybení formální a už byla zjednána náprava. „Náš obor je pod velmi silnou regulací a nám se podařilo bezchybně realizovat většinu požadavků. Bohužel u několika z nich se nám to nepodařilo zcela přesně po formální stránce. U těchto věcí jsme již dříve zrealizovali nápravu. Považujeme za prioritu mít celé naše podnikání v souladu se zákonem i etikou, a budeme v této oblasti činit nadále maximum," cituje Jana Lenera z Broker Consulting server E15.

Trest firmě s více něž půlmilionem klientů a miliardovými tržbami je letos jednačtyřicátou peněžní sankcí regulátora firmě působící na finančních trzích. ČNB tak zatím vybrala na pokutách téměř 15 milionů korun. Loni to bylo víc, od ledna do konce července tehdy uložila 64 pokut dohromady téměř za 25 milionů korun. Nejvyšší pokuty jsou podle banky zpravidla ukládány v oboru kapitálového trhu a pojišťovacího zprostředkování.

Témata:  ČNB pokuty

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy