Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman čínskou výrobnu pneumatik připustil i v Olomouckém kraji

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ostrava - Prezident Miloš Zeman na závěru své návštěvy Moravskoslezského kraje uvedl, že plánovaná výrobna na pneumatiky by mohla být i na Olomoucku.

V úterý prezident uvedl, že má o investici v kraji zájem čínský výrobce pneumatik, který by tam mohl vytvořit 1500 pracovních míst, možná až 2000. Pneumatikárna by měla být zhruba o stejné velikosti jako je firma Nexen, která bude investovat v žatecké průmyslové zóně Triangl.

Zeman řekl že před pěti lety měl dvě pracovní večeře se zástupci firmy Nexen, která se nakonec rozhodla pro Ústecký kraj. "Právě proto, že tady nenašla vhodné uplatnění. Já bych si samozřejmě nepřál, aby se to opakovalo," řekl Zeman.

Dodal, že pokud by se v kraji opět nenašla vhodná zóna, tak se zřejmě pneumatikárna odsune do Olomouckého kraje. "Ale o tom bych nechtěl spekulovat, protože, jak už pan hejtman (Ivo Vondrák, ANO) řekl, jednání probíhají," dodal prezident.

Jméno investora neuvedl, o prostory v České republice se ale zajímala společnost Linglong Tire. Podle dřívějších informací by se její investice pohybovala v řádu miliard korun.

Témata:  Miloš Zeman Čína pneumatiky

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy