Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda chce v roce 2018 vyrobit 100 tisíc vozů Karoq, chystá i první elektromobil

Škoda Karoq
Škoda Karoq
Foto: Škoda Auto

Mladá Boleslav - Škoda Auto plánuje příští rok vyrobit až sto tisíc nových vozů Karoq. Jeho výroba začala na konci července. Automobilka zatím na vůz v Česku přijala přes 3000 předobjednávek, oficiální prodej začne 18. října.

Škoda v příštím roce plánuje prodat v Česku 13.000 až 14.000 vozů kategorie SUV, do které kromě modelu Karoq patří také větší Kodiaq. Díky nabídce těchto modelů by mohl vzrůst podíl SUV na prodeji nových aut ze současné necelé čtvrtiny na více než 30 procent. Další nárůst se čeká s příchodem nového crossoveru od Škody v roce 2019.

Karoq se vyrábí ve východočeských Kvasinách. Od příštího roku by měl sjíždět i z linky v Mladé Boleslavi, kde nahradí model Rapid, který se přesouvá na linku vyrábějící Fabii a Rapid Spaceback.

Škoda v současnosti připravuje také svůj první elektromobil. Podle plánu má jít o nejsilnější sériový vůz značky. Auto o rozměrech mezi Octavií a Superbem bude disponovat výkonem až 225 kW, tedy přes 300 koní. Uvedli to zástupci automobilky. Škoda letos představila koncept elektromobilu pod názvem Vision E na autosalonech v Šanghaji a ve Frankfurtu. Sériová podoba má přijít v druhé polovině roku 2020. O rok dříve jí bude předcházet hybridní model.

Elektromobil má mít dojezd až 600 kilometrů a zrychlit z nuly na 100 km/h má za méně než šest vteřin. Svým výkonem překoná dosud nejvýkonnější přeplňovaný benzinový 'dvoulitr', který má v Superbu 280 koní.

Témata:  Škoda automobilový průmysl elektromobily Škoda Karoq

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy