Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropské firmy se bojí problémů kvůli pomalému jednání o brexitu

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Brusel - Evropské podnikatelské sdružení BusinessEurope je velmi znepokojeno pomalým tempem jednání o odchodu Británie z Evropské unie.

V dnešním prohlášení vyzvalo britskou vládu, aby urychleně přišla s návrhy, které by jednání uspíšily. BusinessEurope je lobbistickou skupinou, která mluví za firmy všech velikostí ve 34 evropských zemích, včetně Británie.

"BusinessEurope je mimořádné znepokojena pomalým tempem jednání," uvádí skupina v dopise zaslaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi. "Rok je již ztracen a časový tlak roste. Podnikatelé se chtějí vyhnout okraji útesu. Naše firmy potřebují mít jasno a čas na přípravu a přizpůsobení se situaci po brexitu."

Británie má opustit 28člennou unii 29. března 2019 a jedná o podmínkách odchodu. Jednání o vztazích po březnu 2019 ještě nezačala, protože zatím nepokročila jednání o podmínkách odchodu.

Témata:  firmy Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy