Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kodiaq je na trhu úspěšný, Škoda do září zvýšila provozní zisk na 1,2 miliardy eur

Škoda Auto, a.s.
Škoda Auto, a.s.
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Wolfsburg/Mladá Boleslav - Škoda Auto zvýšila za první tři čtvrtletí provozní zisk o 28,3 procenta na 1,2 miliardy eur, tedy v přepočtu 30,8 miliardy korun. Nový model Kodiaq se setkal s velmi pozitivním přijetím na trhu.

Škoda od ledna do konce září meziročně zvýšila prodej na 700.000 ze 606.000 vozů, uvedl Volkswagen.

Kodiaqa začala automobilka prodávat na začátku letošního roku, do konce září firma dodala 61.100 těchto vozů. Cena automobilu začíná na necelých 700.000 Kč.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství. V celém světě zaměstnává zhruba 25.900 lidí a působí na více než 100 trzích.

Začátkem tohoto měsíce se objevily informace, že vedení a odbory Volkswagenu chtějí, aby se část produkce koncernové divize Škoda Auto přesunula do Německa. Podle vyjádření VW ale koncern v současnosti žádné změny u své české značky Škoda Auto nechystá.

Témata:  Škoda Volkswagen prodej aut

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy