Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dubajské aerolinky Emirates představily novou první třídu, je inspirován luxusem automobilů Mercedes-Benz

emirates air
emirates air
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Dubaj - Dubajské aerolinky Emirates představily nové oddělení pro cestující první třídy, inspirují se vnitřky luxusních automobilů Mercedes-Benz. V letadle bude umístěno šest plně uzavřených kabinek se sedadlem, které bude možné rozložit na postel, a s televizí s obrazovkou 32 palců (81,3 cm).

Nová první třída bude zatím k dispozici v letadlech Boeing 777, napsala agentura Reuters. Kvůli velikosti těchto kabinek počet sedadel první třídy v letadle klesne na šest z současných osmi.

"Je to poprvé, co vidíme něco podobného ve světě civilního letectví," řekl prezident Emirates Tim Clark. Investice do nové prémiové třídy byla podle něj obrovská, přesnější údaj však odmítl poskytnout.

Aerolinky rovněž umístí venku na letadlo kamery s velkým rozlišením, což umožní cestujícím sedícím v kabinkách uprostřed mít výhled, jako kdyby seděli u okna.

Emirates si vybraly pro spolupráci kontroverzního novináře Jeremyho Clarksona, který bude tváří reklamní kampaně představující novou první třídu. "Možná ho nemáte rádi, ale většina lidí ho považuje za zábavného, někdy trochu provokujícího, a je velmi působivý," řekl Clark.

Emirates nyní zkoumají, jak umístit nové kabinky také do flotily letadel Airbus A380. Clark uvedl, že Emirates odmítají nedůvěru v první třídu, kterou mají další aerolinky. Podle něj je poptávka po prémiové třídě vysoká, a to i u tras do Číny, Paříže a Londýna. Některé letecké společnosti omezily velikost první třídy nebo ji zcela zrušily ve prospěch třídy business, upozornil Reuters.

Témata:  Emirates Air letectví a letadla ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy