Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kellnerova PPF v Česku vydá dluhopisy za 3,8 miliardy Kč

Petr Kellner
Petr Kellner
Foto: INT

Praha - Skupina PPF vydá v prosinci v Česku dluhopisy za 150 milionů eur (asi 3,8 miliardy korun). Úroková sazba se má pohybovat kolem čtyř procent se splatností deset let. Jak informují Hospodářské noviny, pokud bude tato emise úspěšná, zváží společnost vydání dalších dluhopisů.

Skupina investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V ČR vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v bankovnictví a finančních službách, v realitách či biotechnologiích.

Peníze z dluhopisů PPF použije na expanzi svých firem. "Výtěžek z dluhopisů využijeme k organickému růstu našich finančních investic, jako jsou Home Credit či PPF banka, na příštích tři až pět let," řekla finanční ředitelka skupiny Kateřina Jirásková. Dluhopisy chce společnost oslovit především privátní klienty banky a investiční společnosti.

Loni v prosinci vydala dluhopisy dceřiná společnost PPF Cetin, letos v únoru pak Home Credit. Nyní je to ale poprvé, kdy PPF vydává dluhopisy za celou podskupinu zastřešující podnikání holdingu ve finančním sektoru. Pokud se emise povede, připouští PPF možnost vydání dalších dluhopisů, půjčit si může až 450 milionů eur.

PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, v prvním pololetí stoupl čistý zisk o 18 procent na 7,5 miliardy korun (283 milionů eur).

Témata:  PPF Group Petr Kellner dluhopisy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy