Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obchod Alza už nenajdete ve srovnávači cen Heureka. Co se stalo?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Největší český internetový obchod Alza.cz přestal nabízet své zboží přes srovnávač cen Heureka.cz. Podle e-shopu není srovnávač nezávislý.

Alza to dnes uvedla v tiskové zprávě. Heureku a e-shop Mall.cz nyní kupuje investiční skupina Rockaway, schvalování transakce antimonopolním úřadem se ale protahuje. Oba případy úřad posuzuje samostatně. Vedení Heureky tvrzení Alzy odmítlo, kroku e-shopu nerozumí.

"V první řadě je třeba říci, že Heureka již není nezávislým cenovým srovnávačem, usnadňující zákazníkům správnou volbu. V současné době se jedná o placené služby, proto již z podstaty nelze hovořit o 'nezávislém srovnání'," uvedl marketingový ředitel Alzy Karel Kučera.

Rozhodnutí Alzy urychlily i nedávné aktivity skupiny Rockaway, která Heureku vlastní. "Poslední dobou jsme svědky postupného spojování doposud nezávislých subjektů v českém internetovém obchodování. Je nezpochybnitelné, že cílem skupiny Rockaway je maximalizace zisku a tím, že Heureka do této skupiny patří, nelze již věřit v její nezávislost," dodal Kučera.

Vedení Heureky uvedlo, že rozhodnutí Alzy nerozumí, protože důvody pro něj nevnímá jako opodstatněné. "Heureka.cz je nezávislý nákupní rádce a srovnávač cen, který poskytuje stejné služby všem obchodním partnerům. Ze své podstaty Heureka.cz je a musí být nezávislým subjektem," uvedl ředitel srovnávače cen Tomáš Braverman.

Témata:  e-shopy internet počítače

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy