Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nenechte se zmást "slevami". Obchody už připravují povánoční prodej

Slevy, ilustrační fotografie
Slevy, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Prodejny nad 200 metrů čtverečních musejí mít podle zákona 25. a 26. prosince zavřeno. E-shopy spustí výprodeje 25. prosince, kamenné obchody 27. prosince. Obchodníci často naslibují slevy v řádu desítek procent, realita ale bývá jiná.

Alza.cz spustí výprodeje 25. prosince, slibuje slevy až 80 procent. "Slevy půjdou napříč všemi segmenty - budou tam mobilní telefony, počítače, ale i sortiment ze sportu, hobby, drogerie, domácí spotřebiče a dalších," uvedla mluvčí Patricie Šedivá.

Také Datart začne s výprodeji na první svátek vánoční, v lednu spustí druhou vlnu výprodejů. Průměrná sleva má být více než 35 procent. O půlnoci na 25. prosince začnou výprodeje i na webu Euronics. "Cílem výprodejů je doprodání skladových zásob staršího zboží ještě předtím, než naskladníme nové položky. Ale vedle toho budou slevy i na standardní sortiment," uvedla mluvčí firmy Lenka Mastešová. Řetězec s elektronikou Expert Elektro spustí první vlnu slev 21. prosince, povánoční výprodeje budou pokračovat od 27. prosince.

V obchodech s nábytkem IKEA vánoční výprodeje začnou 27. prosince a potrvají do 17. ledna. Také v obchodech Kika výprodeje začnou poslední letošní středu a potrvají do konce ledna. U oděvního řetězce C&A běží slevy od minulého týdne. Slevy na vybraný sortiment zimní kolekce dosahují až 50 procent.

Během Černého pátku byla průměrná skutečná sleva v e-shopech jen 17 procent, ukázala čísla srovnávače cen Heureka.cz. Řada obchodníků před začátkem slevových akcí navýší slevu tak, že ji počítá z ceny, za kterou byl výrobek původně uveden na trh. Sleva tak uměle vypadá vyšší než ve skutečnosti je. Pokud obchod v minulosti za takovou cenu zboží skutečně prodával, je ale takové jednání nepostižitelné.

Témata:  výprodeje e-shopy slevy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy