Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klasický prodej stále táhne, Amazon otevře v Německu kamenné obchody

Amazon, americký internetový obchod
Amazon, americký internetový obchod
Foto: amazon.com

Mnichov - Klasické formě prodeje i přes konkurenci e-shopů ještě zdaleka neodzvonilo. Například americký Amazon se v Německu chystá otevřít kamenné obchody.

Klasický prodej je v Německu stále oblíbený, představuje 90 až 95 procent celkového obratu. "Amazon se proto rozhodl přizpůsobit. Otázka nezní zda, ale kdy," řekl šéf německé součásti koncernu Ralf Kleber.

Zároveň vyloučil, že by se firma chystala zavádět poplatek za donášku do domu. Úvahy konkurentů v tomto směru odmítl komentovat a zdůraznil, že firma sama sebe považuje za průkopníka zasílání zboží zdarma.

Amazon v létě dokončil převzetí sítě kamenných obchodů se zdravou výživou Whole Foods. Díky 465 kamenným obchodům v USA, Kanadě a Británii tak získal přístup k informacím o nákupních zvyklostech obyvatel míst, kde převažuje maloobchod. Hodnota akvizice činila 13,7 miliardy dolarů (asi 299 miliard Kč).

Témata:  Amazon obchody Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy