Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kladenská Poldi je v konkurzu, zaměstnanci budou nejspíš propuštěni

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Kladenská Poldi je v konkurzu. Soud nyní zveřejnil v insolvenčním rejstříku usnesení, které přijal už minulý týden. Tím je vyhlášení konkursu platné. Zda zaměstnanci budou propuštěni, bude jasné až po uplynutí patnáctidenní zákonné lhůty, tedy až v lednu.

V podniku zůstalo přibližně 150 lidí, už několik měsíců nedostali výplaty. Teď běží patnáctidenní zákonná lhůta. "Až poté může insolvenční správce začít jednat," uvedla hospodářka odborářů Poldi Marie Rezková.

Zaměstnanci budou mít nárok na odstupné a náhradu mzdy za výpovědní dobu, ale v případě, že by firmu získal nový majitel, nebude propouštění nezbytné. Podle insolvenčního správce se již přihlásila německá společnost, která projevila zájem o odkoupení podniku. Cílem insolvenčního správce je prodat Poldi a sesterskou společnost Poldi Trade jako celek.

Podmínkou plnění reorganizace bylo splacení dluhů, které vznikly před úpadkem společnosti. Od léta jednalo vedení Poldi s novým investorem, nakonec se ale dluhy splatit nepodařilo, přestože soud prodloužil původní lhůtu. Dluhy dosahují výše stovek milionů korun.

Podle obchodního rejstříku patří společnost Poldi skupině Rucarto Limited zapsané na Kypru.

Témata:  insolvence propouštění ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy