reklama

"Slevy budeme vypočítávat z reálných cen, za které zboží budeme prodávat v půlce prosince," uvedla Iva Pavlousková z Datartu. V lednu pak spustí druhou vlnu výprodejů, kam bude doplňovat další výrobky. "Cílem výprodejů je doprodání skladových zásob staršího zboží ještě předtím, než naskladníme nové položky. Ale vedle toho budou slevy i na standardní sortiment," uvedla mluvčí Euronics Lenka Mastešová.

Tesco spustí výprodeje v 07:00. Vztahovat se budou na stovky produktů, a to na sortiment hraček, vánočních dekorací, oblečení, kosmetiky nebo vybraných domácích potřeb a elektroniky.

V IKEA vánoční výprodeje začnou 27. prosince a potrvají až do 17. ledna. "Vánoční výprodeje jsou mezi zákazníky velmi oblíbené a zahrnují několik set produktů napříč celým sortimentem od nábytku až po bytové doplňky. Slevy dosahují výše až 50 procent," sdělila mluvčí Zdenka Pecková.

V prodejnách Expert Elektro poběží výprodeje do konce ledna nebo do vyprodání zásob. "Do povánočních výprodejů zařadíme široký sortiment zboží, včetně nejžádanějších kategorií jako jsou mobilní telefony, IT technika, malé kuchyňské spotřebiče, bezdrátové příslušenství nebo herní elektronika," uvedla vedoucí marketingu Expert Elektro Zuzana Adámková.