Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co vše se dnes dá pojistit? Napadení Lochnesskou i únos mimozemšťany

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: COMEFLEX CONSULTING

Uzavřít pojistku na auto, dům nebo sebe pro případ úrazu je dnes běžnou praxí. Některé pojišťovny ale nabízejí i širší možnosti pojištění. Například proti ztrátě chuti, pokousání upírem nebo únosu mimozemšťany.

Pojišťovací dům Lloyd's nabízí ve Velké Británii pojištění pro případ kousnutí upírem, vlkodlakem nebo zombie. Skotská společnost Jacobite Cruises, která provozuje plavbu na jezeře Loch Ness, je pro změnu pojištěna na v přepočtu 30 milionů korun pro případ, že by jejich lodě napadla Lochnesska.

Desítky tisíc lidí zaplatily necelých dvacet dolarů americké pojišťovně Saint Lawrence Agency, která se zavázala pokrýt škody způsobené únosem mimozemšťany, a to až do výše deseti milionů dolarů (200 milionů korun).

Stanice BBC pro změnu informovala o majiteli hostince Royal Falcon Hotel v anglickém Suffolku, který se pojistil pro příležitost, že v hotelu někoho usmrtí či zraní duch. Na jeho obranu je třeba dodat, že budova je přes 500 let stará a leží vedle hřbitova.

V Českém prostředí se takové extrémy pojistit nedají. I přesto máme některé velmi netradiční pojistky. Jde například o pojištění únosu, pojištění proti špatnému počasí, nebo pro případ vícečetných porodů. Pojistit si ale můžete i zrušení svatby.

Témata:  lidé ekonomika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy