Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

General Motors napumpuje do své pobočky v Jižní Koreji 2,8 miliard dolarů

Americký dolar
Americký dolar
Foto: Pixmac

Soul - Jihokorejská vláda jedná o možnostech restrukturalizace ztrátové pobočky automobilky GM Korea. Americká firma General Motors plánuje v příštích deseti letech investovat do záchrany svých operací v Jižní Koreji 2,8 miliardy dolarů (57,5 miliardy Kč).

Minulý týden GM oznámila, že uzavře závod v Kunsanu, jihozápadně od Soulu, a zvažuje další osud zbývajících tří závodů v Jižní Koreji. Firma také navrhla výměnu dluhu 2,2 miliardy USD za akcie, aby získala finanční podporu a daňové výhody od Soulu.

GM požádala Soul, aby poskytl peníze GM Korea prostřednictvím stání Korejské rozvojové banky (KDB), která vlastní v divizi podíl 17 procent. GM požaduje, aby se KDB jako druhý největší akcionář podílela na investici, na základě svého podílu by měla poskytnout zhruba 476 milionů USD.

Podle úředníků je však potřeba nejprve pečlivě přezkoumat návrh, aby se zjistilo, zda investice je dostatečná na záchranu divize, která má 16.000 zaměstnanců.

GM od roku 2015 opustila ztrátové trhy, včetně Evropy, Jihoafrické republiky a Ruska. Toto rozhodnutí zhoršilo problémy GM Korea, která vyráběla množství modelů Chevrolet nabízených v Evropě. Mezi roky 2014 a 2016 vykázala GM Korea ztrátu celkem 1,9 bilionu wonů (36,3 miliardy Kč).

Témata:  General Motors Jižní Korea automobilový průmysl USD (americký dolar) peníze

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy