Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

3 základní otázky při výběru obalů do skladu

3 základní otázky při výběru obalů do skladu
3 základní otázky při výběru obalů do skladu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

PR článek - Rychlost přepravy či manipulace, náchylnost na změnu teploty či vlhkosti, maximální usnadnění manipulace s obaly a uskladněnými předměty přímo ve skladu. Nejen toto dnes musí vyřešit obaly na materiály či zboží. Nesprávný výběr pak představuje riziko nehody, nezřídka spojené s pracovním úrazem, poškození skladovaných předmětů či změnu jeho funkčních vlastností.

Zároveň, obaly musí splňovat požadavky několika zainteresovaných stran. Při výběru obalů pro zboží či materiál je nutné vzít v potaz:

požadavky během uskladňování (teplota, vlhkost, bezpečnostní odstup apod.) požadavky spojené s manipulací s uskladňovanými předměty, např. naprosto jinak se při manipulaci chovají sypké a tekuté materiály požadavky spojené s přepravou daných předmětů

3 základní otázky, ve kterých byste měli mít jasno:

jaké jsou požadavky na obaly skladovných předmětů jaké jsou požadavky na obaly inventáře ve skladu (např. rozměry regálů apod.) jaké jsou požadavky na obaly dodavatelů či odběratelů při přepravě (rozměry, ochranné fólie apod.

Rovněž, je nutné počítat s tím, že nároky skladovaných předmětů se mohou v čase lišit, stejně tak se v čase mění funkční vlastnosti materiálů, z nichž jsou vyrobeny obaly. Například. papírové krabice mají jiné funkční vlastnosti v prostředí s nízkou vlhkostí a prostředí se zvýšenou vlhkostí. Stejně tak, některé plasty se stávají křehčí či měkčí při změně teploty o cca 20 ° - 30 ° C.

V praxi tedy dochází k tomu, že zboží či materiál jsou přepravovány v jiném typu obalů, než ve kterém jsou následně uskladněny, toto platí např. pro potraviny či zboží podléhající rychlé zkáze všeobecně, rostliny, chemické látky apod.

Nejde jen o to umět skladovat, ale také být schopen snadno s předměty pracovat

Kromě toho, že chrání uskladněné předměty, správně vybrané obaly zároveň usnadňují manipulaci, zefektivňují zabranou plochu a maximálně usnadňují manipulaci s uskladněným zbožím či materiály. Například, praxe ukázala, že v některých případech je vhodné balit uskladněný materiál či zboží do menších logických celků a ty pak do větších obalů. Tento postup snižuje riziko poškození skladovaných předmětů a usnadňuje inventarizaci.

Výběr obalů do skladu je jistě vhodné konzultovat s dodavatelem skladovaných předmětů a zároveň firmou prodávající tyto obaly, která disponuje širokým portfoliem produktů v nabídce a zároveň má zkušenosti s dodáváním obalů do firmy Vašeho zaměření.

Témata:  firmy pr článek

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy