Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Katy Visa by po výpadku měly opět fungovat

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Činnost systémů vydavatele platebních karet Visa se vrátila "téměř k normálu". Tvrdí to firma, která je provozuje.

Krátce před páteční půlnocí SELČ to v prohlášení oznámila sama společnost. Zároveň uvedla, že problémy s placením, které postihly majitele jejích karet po celé Evropě včetně Česka, byly "důsledkem selhání hardwaru".

"Záležitost byla důsledkem selhání hardwaru. Nemáme důvod se domnívat, že to souviselo s neoprávněným přístupem (do systémů) či se zlovolnou událostí," uvedla Visa v prohlášení.

Vydavatel platebních karet Visa se v pátek v Evropě potýkal s výpadkem plateb. Klienti dostávali při pokusu o placení zprávy, že peníze nelze odesílat, ani přijímat. Problém se týkal také Česka.

Témata:  platební karty ekonomika

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy