reklama

Britský pár Charlie Rowley a Dawn Sturgessová byl nalezen v sobotu v bezvědomí v domě ve městě Amesbury. To leží nedaleko Salisbury, kde byli 4. března otráveni Sergej Skripal a jeho dcera. Oba otravu přežili.

"Nechceme dělat ukvapené závěry, ale pokud se prokáže, že ruský stát je zodpovědný i za tento incident, pak samozřejmě zvážíme další postup," řekl dnes v dolní komoře parlamentu britský ministr vnitra Sajid Javid.

Podle něj musí Rusko "vysvětlit, co se přesně stalo". Z jeho projevu ale nevyplývá, zda tím míní nejnovější incident. "Stejně jako jsme to udělali minule, i nyní se poradíme se svými zahraničními partnery ohledně posledního vývoje. Oči celého světa směřují nyní k Rusku, a to nejen kvůli mistrovství světa ve fotbale. Je načase, aby ruský stát vysvětlil, co se přesně stalo," řekl Javid.

Podle poslance Richarda Benyona "Rusko v souvislosti s tímto incidentem spustí dezinformační kampaň". Benyon se zeptal Javida, zda britská vláda zajistí, že se lidé dozvědí pravdu. Britský ministr vnitra s poslancem podle listu The Guardian souhlasil a řekl, že to zajistí.