Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zakladatel Facebooku Zuckerberg je třetím nejbohatším mužem světa, přeskočil Buffetta

Mark Zuckerberg a jeho žena
Mark Zuckerberg a jeho žena
Foto: Facebook

New York - Mark Zuckerberg se stal v pátek třetím nejbohatším člověkem na světě, když akcie jeho firmy Facebook zpevnily o 2,4 procenta na rekordních 203,33 dolaru (4546 Kč). Na čtvrté místo tak odsunul Warrena Buffetta.

Žebříček, který sleduje 500 nejbohatších lidí světa, je aktualizován po ukončení každého obchodního dne na burze v New Yorku.

Před Zuckerbergem je šéf Amazonu Jeff Bezos a zakladatel Microsoftu Bill Gates. Je to poprvé, co tři nejbohatší lidé v jejím indexu miliardářů získali své bohatství z technologií. Uvedla to agentura Bloomberg.

Zuckerberg (34) má nyní 81,6 miliardy dolarů (8,34 bilionu Kč), což je zhruba o 373 milionů dolarů více než Buffett, 87letý předseda a výkonný ředitel investičního konglomerátu Berkshire Hathaway Inc.

Buffett, který kdysi byl nejbohatším člověkem na světě, v žebříčku sestupuje kvůli své charitativní činnosti. Obdobně jako Bill Gates se zavázal, že na dobročinné účely věnuje ze svého jmění většinu. Stejné záměry má i Zuckerberg, který chce během svého života dát na charitu 99 procent všech svých akcií.

Témata:  Mark Zuckerberg 1 Facebook Warren Buffett Bill Gates Jeff Bezos

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy