reklama

Spolehlivé elektromotory

Vybavení dílny elektromotory je nesmírně důležité. Mnohdy jsou přímo součástí nejrůznějších přístrojů. Často ale musíte pořídit elektromotory a následně je implementovat do celého systému. Výbornou volbou jsou především trojfázové asynchronní elektromotory. Jedná se o modely vyznačující se především tím, že jsou jednak asynchronní a jednak nízkonapěťové. Charakteristické jsou také hliníkovou kostrou. Výkonově se kvalitní přístroje dokážou dostat až na 18,5 W. Určitě je zapotřebí při nákupu takovýchto elektromotorů myslet i na některé velmi důležité ukazatele, mezi které patří i schopnost pracovat v různém teplotním rozhraní, a to optimálně od -30° C do + 40° C. Většina přístrojů tohoto charakteru bez problémů dokáže v tomto teplotním rozhraní fungovat s maximální spolehlivostí. Dbát se při nákupu vyplatí i na tvar elektromotoru, který se různí. Samozřejmě pro vás muže být rozhodující také značka. Z těch nejznámějších jmenujme kupříkladu elektromotory Siemens a Vela. V neposlední řadě nezapomeňte i na celkovou cenu zařízení. U mnohých prodejců se často i markantně liší.

Soustruhy s maximálním výkonem

Určitě byste se také měli soustředit na kovoobráběcí stroje, případně soustruhy určené pro obrábění dřevěných komponentů. Vše se odvíjí od charakteru vaší výroby. V každém případě je třeba najít výkonné soustruhy. Podle jakých parametrů je vybírat? V první řadě se soustřeďte na to, zdali potřebujete pouze standardní soustruhy na základní obrábění, nebo CNC obráběcí stroje. Ty jsou pochopitelně mnohem přesnější a zvládnou i značně nejnáročnější operace. V mnohých ohledech jsou také automatizované, takže se pouze nastaví a následně provádí potřebnou činnost. Zařízení každopádně volte i dle toho, zdali máte sériovou výrobu, či naopak kusovou, kdy je každý výrobek jiný. Určitě se zaměřte i na typ vybraný podle druhu obráběného materiálu. Přístroj musí být v každém případě pořádně seřízený a k dispozici za výhodnou cenu.

Průmyslová kola v mnoha podobách

Své místo si ve vaší firmě najdou stoprocentně i průmyslová kola. Ta se prosazují především jako součást mnohých přístrojů a zařízení. Ostatně i podle toho byste měli vybrat průmyslová kolečka, která budou do vašeho provozu optimální. Čeho jsou tedy nejčastěji takováto kola a kolečka součástí? Tradičně se prosazují různá kolečka u vozíků v potravinářském průmyslu. Chladící a mrazící sklady si třeba zaslouží pojízdné boxy. Mimo jiné potřebujete kola pro těžkou techniku. Kovovýroba, kyvadlové systémy a mnohá další odvětví se neobejdou bez kol a koleček. Vybírat si přitom lze z tradičních kovových, silikonových a mnohých jiných provedení.

Separátory v různých podobách

Jestliže potřebujete oddělit jednotlivé složky tekutých směsí, pak se neobejdete bez spolehlivých separátorů. Výbornou volbou jsou především špičkové magnetické separátory. Ty dokážou oddělovat vodu od oleje, anebo také hrubší či jemnější nečistoty v obou typech kapalin. Vybírat lze modely s ručním nebo automatickým čištěním. Za zmínku stojí i pořízení separátorů suchých směsí, případně i kovových materiálů odlučující miniaturní pevné částečky.