Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Urážka záchranáře z thajské jeskyně? Musk to přehnal, akcie Tesly padají

ilustrační fotografie
ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

New York - Elon Musk v neděli hrubě urazil britského speleologa, který se podílel na záchraně dvanácti mladých fotbalistů a jejich trenéra z thajské jeskyně Tham Luang. Cena akcií Tesly v pondělí klesla o více než 3,5 procenta.

Muskův spor s britským jeskyňářem Vernonem Unsworthem začal minulý týden, když záchranáři odmítli plán šéfa Tesly využít k vysvobození chlapců a trenéra z jeskyně miniponorku navrženou jeho firmou SpaceX.

"Může si svou ponorku strčit tam, kde to bolí," řekl podle serveru CNN Unsworth na Muskovu adresu. Musk pak v neděli na twitteru označil Unswortha za pedofila. Později však svůj příspěvek smazal.

Muskova veřejná prohlášení podle analytiků odvádějí jeho pozornost od hlavního úkolu Tesly, kterým je výroba elektromobilů.

Tržní cena automobilky se v pondělí snížila o téměř dvě miliardy dolarů (44 miliard Kč), píše agentura Reuters.

Témata:  Elon Musk Tesla Motors akcie thajské děti uvězněné v jeskyni

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy