Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ojeté auta VW stojí pořád stejně, i přes aféru Dieselgate

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Volkswagen

Wolfsburg - Po vypuknutí emisní aféry Dieselgate měli majitelé vozů Volkswagen obavy, že jejich auta v důsledku skandálu ztratí na hodnotě. Černý scénář se ale nenaplnil.

Emisní skandál dosud nevedl k žádnému znatelnému poklesu cen ojetých automobilů Volkswagen na německém trhu. Vyplývá to podle agentury DPA z informací výzkumných společností DAT a Schwacke.

Vývoj cen ojetých vozů VW je důležitý mimo jiné pro řadu žalob, ve kterých majitelé po automobilce kvůli emisnímu skandálu požadují odškodné. Pokud by se ceny ojetých vozů snížily, bylo by pro jejich majitele u soudu snazší prokázat, že utrpěli újmu, upozorňuje DPA.

Volkswagen loni přiznal, že do 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku.

Témata:  dieselgate Volkswagen

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy