Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dieselgate po Japonsku: Při měření spotřeby a emisí pocyhbily Mazda, Suzuki a Yamaha

Toyota
Toyota
Foto: www.autoroad.cz

Tokio - Japonské ministerstvo dopravy dnes oznámilo, že výrobci motorových vozidel Mazda, Suzuki a Yamaha pochybili při měření spotřeby a emisí ve vyráběných automobilech.

Ministerstvo v červenci nařídilo zmíněným firmám vyšetřování po skandálu v Nissan Motor. Představitelé Mazdy a Suzuku agentuře Reuters potvrdili, že předložili zprávy o testování ministerstvu, ale další komentář odmítli. Firma Yamaha Motor potvrdila, že testování prováděla nepatřičně.

Akcie společnosti Mazda v reakci oslabily o zhruba 1,8 procenta, akcie Suzuki ztratily 6,3 procenta a akcie Yamahy klesly o necelé procento.

Letos v červenci oznámila automobilka Nissan Motor Co pochybení v měření emisí výfukových plynů a spotřeby paliva v téměř všech svých závodech v Japonsku. Zjištění se týká 19 modelů prodávaných na domácím trhu.

Témata:  Mazda automobilový průmysl emise Toyota Japonsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy