Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V troskách zříceného mostu v Janově našli další oběti

zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)
zřícený most v Janově (Genova, Italy 14.8.2018)
Foto: Reprofoto

Janov (Itálie) - Záchranáři z trosek zříceného mostu v severoitalském Janově v noci vyprostili další tři mrtvá těla, počet obětí úterního neštěstí tak stoupl na 41.

Informovala o tom dnes agentura ANSA. Italská vláda na dnešek vyhlásila státní smutek, v přístavním městě se koná státní pohřeb 19 lidí, kteří při pádu dálničního mostu přišli o život.

Záchranáři v noci vyprostili automobil, který byl pohřbený pod obrovským kusem betonu ze zříceného pilíře. Ve zcela zničeném voze cestovala rodina Cecalaových, rodiče a jejich devítiletá dcera. Úřady zatím bilanci obětí oficiálně nezvýšily, protože se čeká na identifikaci mrtvých.

Záchranáři v troskách Morandiho mostu pátrají ještě po dvou dalších lidech, kteří jsou pohřešovaní.

Pád mostu způsobil v Itálii obrovskou vlnu rozhořčení, která se obrátila proti vládním úřadům i provozovateli dálnice, firmě Autostrade per l'Italia. Zodpovědnost za pád mostu má určit vyšetřování. Prokuratura chce, aby se viník zpovídal z vícenásobného usmrcení z nedbalosti, zavinění katastrofy a z ohrožení bezpečnosti dopravy. Vláda však už ostře kritizovala firmu, která dálnici spravuje, a zahájila proces s cílem odebrat jí koncesi.

Témata:  Itálie zřícený most v Janově (14.8.2018)

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy