Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nadace Toyota vypsala soutěž o nejlepší pomůcky pro postižené, vítěz získá přes milion

Toyota
Toyota
Foto: www.autoroad.cz

Praha/Tokio - Nadace Toyota Mobility Foundation vyhlásila celosvětovou soutěž nápadů Mobility Unlimited Challenge, jejímž cílem je vyvinout asistenční nástroje přinášející svobodu pohybu zdravotně postiženým. Vítězný nápad získá v přepočtu 104 milionů korun.

Vyhlášení vítězného projektu je naplánováno na paralympijské hry 2020 v Tokiu.

Toyota se v roce 2015 podepsáním smlouvy s Mezinárodním olympijským výborem a Mezinárodním paralympijským výborem stala oficiálním celosvětovým partnerem pro mobilitu na období 2017-2024, které pokrývá olympijské a paralympijské zimní hry v Pchjongčchangu 2018 (Jižní Korea) a Pekingu 2022 (Čína), respektive olympijské a paralympijské hry v Tokiu 2020 (Japonsko) a Paříži 2024 (Francie).

Jako nový celosvětový partner Mezinárodního paralympijského výboru IPC se Toyota rovněž stala partnerem přibližně 180 místních národních paralympijských výborů (NPC), včetně toho českého.

Pro paralympijské zimní hry v Pchjongčchangu 2018 například spolupracovala s alpským lyžařem Taikim Morim na vývoji nové sedačky s lyží, s běžcem na lyžích Andreou Eskauem na vývoji skibobu.

Automobilka se v Japonsku také zapojila do projektu Medaile pro každého, jehož cílem je vyrobit 5000 zlatých, stříbrných a bronzových medailí Tokio 2020! sběrem a recyklací kovu z malé přenosné elektroniky. Za tímto účelem začne Toyota od září 2018 u více než 6000 prodejců Toyota a Lexus po celé rozmisťovat recyklační boxy, do kterých bude kdokoli moci vhodit vysloužilou přenosnou elektroniku.

Témata:  paralympiáda Toyota Japonsko

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy