Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský soud poslal do vazby čtrnáctiletého školáka kvůli bombovému útoku

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskevský soud dnes uvalil vazbu na čtrnáctiletého žáka, který je podezřelý ze zhotovení bomby a ze zapletení do bombového útoku v pobočce ruské tajné služby v Archangelsku. Oznámila to ruská média. Vzhledem k nezletilosti školáka jeho jméno nebylo oznámeno a soud jednal za zavřenými dveřmi, tedy s vyloučením veřejnosti.

Podle vyšetřovatelů byl dotyčný žák ve styku se sedmnáctiletým studentem, který 31. října způsobil výbuch v sídle pobočky ruské tajné služby FSB v centru Archangelska; oba spolu hovořili jen pár minut před výbuchem.

V žákově bytě v Moskvě se při prohlídce našlo podomácku zhotovené výbušné zařízení. Žák byl zatčen a čelí obviněním z nezákonného držení trhavin a z nezákonné výroby výbušných zařízení, napsal list Kommersant na svém webu.

Při výbuchu v pobočce FSB v Archangelsku zahynul sedmnáctiletý mladík, který do budovy přinesl výbušné zařízení. Exploze zranila tři pracovníky FSB, která je nástupkyní sovětské tajné policie KGB.

Podle úřadů byl útočník v Archangelsku "osamělým vlkem", ale vyšetřování je dovedlo k internetovému fóru anarchistické skupiny, kde před útokem zveřejnil varování.

Témata:  Rusko věznice soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy